Clătite clasice

De fiece dată cînd mă apuc de clătite, acestea dispar din farfurie înainte ca eu să duc la bun sfîrșit pregătirea lor. Mîncăcioșii din familia mea tare le mai iubesc. Sînt sigură că, și voi faceți parte din aceeași categorie. Nu te poți sătura niciodată de clătite. Cînd le pregătești, toată casa miroase a “clătite”.

Astăzi, casa mea miroase a “clătite”, un miros care te ademenește și nu te lasă în pace pînă nu te delectezi cu ele. Și iată rețeta mea de clătite clasice.

Ingredintele necesare:

  • 7 ouă de casă
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2,5 căni făină
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 l lapte

5347fda3-b9fa-4f49-9d4e-3ac41f5f2312

Înainte de a pregăti aluatul pentru clătite, scoatem ingredientele care stau la frigider și le lăsăm la temperatura camerei pentru aproximativ 30 minute.

După care, într-un bol spargem ouăle, adăugăm zahărul și sarea, mixăm totul pentru cîteva minute pînă cînd zahărul se topește. Apoi, adăugăm făina în cîteva etape. Amestecul care îl obținem după incorporarea făinei seamănă ca textură și densitate cu smîntîna de 30% grăsime. Adăugăm uleiul și mixăm bine totul. După care incorporăm în cîteva etape laptele. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 30 minute.

8cfbc4ac-23a1-43a8-8c8d-5eafd274bda4

Acum că avem aluatul gata, putem să ne apucăm de clătite. Încingem tigaia pentru clătite și la foc mediu le prăjim. Eu obișnuiesc să le prăjesc pe ambele părți.

Clătitele sînt gata și pot fi servite imediat cu gem de fructe.

Bon appétit!

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s