Tartă cu ciocolată şi migdale

Ciocolata şi migdalele, acest duet care niciodată nu dă greş. Ambele sînt foarte pronunţate ca gust şi aromă. În procesul coacerii, acestea se îmbină atît de bine şi armonios, încît, la final, obţinem un gust echilibrat, fără ca unul din cele două ingrediente să predomine.

Astăzi, am încercat o reţetă de tartă care nu conţine deloc făină şi nici praf de copt. Ceea ce, în schimb, contribuie la creşterea tartei este albuşul de ou, bătut spumă şi incorporat foarte atent. Nu vă ţin mult în suspans şi trec la treabă.

Ingredientele necesare:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 140 g migdale măcinate
  • 120 g zahăr
  • 100 g unt nesărat
  • 3 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • puţin unt pentru a unge forma de copt
  • zahăr pudră

bf291bf8-0cbb-427d-b8cf-2f46d5659e2aTopim ciocolata într-o crăticioară, adăugăm untul, zahărul şi migdalele decojite şi măcinate. Amestecăm bine compoziţia şi o lăsăm să se răcească.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Adăugăm gălbenuşurile pe rînd, amestecînd bine compoziţia în momentul incorporării fiecărui gălbenuş. Batem albuşurile spumă şi le incorporăm treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată. În momentul incorporării spumei mişcăm spatula de jos în sus.

Ungem o formă rotundă cu fundul detaşabil cu puţin unt şi o presărăm cu pesmet. Excesul de pesmet îl scuturăm. Apoi, turnăm în formă compoziţia obţinută. Coacem tarta pentru aproximativ 35 minute în rola preîncălzită la 180º.

3b6398cc-b70a-4de2-a371-8f609ba5bf1aDupă ce am scos tarta din rolă, o lăsăm să se răcească puţin. Apoi, o scoatem din formă, o presărăm cu zahăr pudră şi o putem servi.

Bon appétit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s